TIPS / LÄSARNAS TIPS / ALLMÄNNA TIPS
   
Ta hjälp av vuxna

Att vi vuxna ska fundera om vi verkligen måste uppmana barn och ungdomar till att bilda föreningar. Om det är en aktivitet ungdomar vill prova till en början, då kan det vara så enkelt att vuxna hjälper till via en befintlig förening. När ungdomarna har provat aktiviteten och vill utveckla, då kan det vara dags att bilda sig en egen förening.

Nätverka

Använd ditt nätverk för att utvecklas. Be om hjälp och råd. Har du inget nätverk börja bygg via sociala medier. Gör dig och ditt projekt synligt.

Var dig själv och hitta ditt eget sätt

Om det är någon som gör ett jobb bra, var glad för den personen och försök inte att fokusera på hur han gjorde jobbet bra för mycket, om du inte förstår hur en person gör någonting, hitta ditt eget sätt! Var inte rädd att vara dig själv och göra på det sätt du tycker fungerar bäst för dig!

Stå inte i vägen för andras lycka och framgång

En regel för att allt ska gå framåt och du vill lyckas med någonting själv är att inte stå i vägen för andras lycka och framgång.

Tänk på tillgängligheten

Mitt bästa tips är att tänka på tillgängligheten så att alla som vill kan vara med! Om ni till exempel ska arrangera något, ett möte, en demo eller kafékväll. Tänk på att välja en tillgänglig lokal eller plats som alla kan ta sig till, så himla viktigt!

Det behöver inte kosta pengar

Man kan göra stora förändringar utan att det behöver kosta massa pengar.

Håll er till planen

Kom ihåg att hålla er till planen.